CES - Portaal van Scouting Heerlen

Doe mee
VOOR ACTIE IN JOUW BUURT
Partner in 2022 van
VOOR ACTIE IN JOUW BUURT
Doe mee
Ga naar de inhoud


In 1978 heeft FSE-Nederland aan de voet gestaan van de oprichting van de Confédération Européene de Scoutisme (CES) om de samenwerking tussen verschillende groepen in Europa vorm te geven. Daarnaast bieden de bij de CES aangesloten organisaties een alternatief voor de toen (en nu) optredende vervlakking van Scouting door in hedendaagse vorm vast te houden aan de scoutingtraditie zoals Robert Baden-Powell dit bedoeld heeft. DE CES is eigenlijk een afsplitsing van de vroegere FSE, dat veel belang hechtte aan godsdienstige elementen in de programma’s van de scoutingverenigingen. Er kwam een splitsing in CES en UISGE-FSE. De Britse en Nederlandse CES-organisaties heten nog steeds FSE. In de volgende jaren sloten zich bij de CES meer organisaties aan met verschillende tradities en oorsprong.

De CES is vooral gestart om scouts uit verschillende Europese landen samen te laten komen door het organiseren van activiteiten als de Eurojam en Rovermoot en ondersteunen van samenwerking tussen Europese groepen onderling.
Naast FSE-Nederland zijn op dit moment scouts uit België, Duitsland, Engeland en Italië aangesloten bij de CES en zijn er vriendschapsbanden met de ZHR in Polen en OJE in Spanje. Zie www.ces-scout.eu voor meer informatie.

Terug naar de inhoud